četrtek, 28. maj 2009

Ko ga biksajo na 24ur.com

Ob 6:39 zjutraj sta bila Brežičana, 10:26 sta Romih/Nikolič že Krčana.

24urarji so dobili sporočilo preko ePosavje twitterja, očitno so zadevo popravili. A kaj, ko niso spremenili še zadnjega odstavka. O tem, "da sta ta hip dokončno dozorela za največje tekme. pa raje ne bi.

Današnja tekma v Kopru je namreč njuna zadnja. Upokojitev pač.

In potem naj človek verjame medijem....


6:39


10:26

četrtek, 14. maj 2009

Ko ena fotografija uniči vse...

vir: radiokrka.com

Ko ena fotografija uniči vse... ali kako lahko relativiziraš ostale sodelavce.... Če je pa verodostojno, pa naj presodi vsak sam..

sreda, 13. maj 2009

Deja vu

Med ostalimi točkami, ki so jih včeraj obravnavali severnoprimorski župani na seji sveta regije, velja omeniti še težave dnevnika Primorske novice, ki je po besedah direktorice Suzane Zornada Vrabec v letošnjem prvem četrtletju zabeležil med 25- in 35-odstotni padec oglaševalskih prihodkov, v prihodnje pa naj bi bilo še slabše. Zato severnoprimorskim županom predlagajo poslovno sodelovanje, tako da bi občine kot pomoč pri opravljanju funkcije družbeno odgovornega medija zagotovile 180.000 evrov letno. Župani so se s tem danes le seznanili, sicer pa so imeli precej pomislekov, zlasti glede novinarske neodvisnosti.

via razgledi.net

ponedeljek, 4. maj 2009

Od kdaj pa kresovi plapolajo???!!!

"Po vsej državi so zaplapolali kresovi"

BOŠTANJ, MIKLAVŽ - Pred prvim majem tradicija veleva, da nebo nad številnimi hribi osvetlijo praznični kresovi. Enega večjih so ponovno postavili v Boštanju, kres pa je zaplapolal tudi na Gorjancih.

vaskanal.com
  1. plapolánje -a s () glagolnik od plapolati: že od daleč se je videlo plapolanje zastav / opazoval je plapolanje ognja na ognjišču; ni mogel brati zaradi plapolanja svetlobe / nemirno plapolanje domišljije // šum, ki ga povzroča tako gibanje: ležal je na jadrnici in prisluškoval plapolanju jader ◊ elektr. neredno in počasno spreminjanje svetlobe
  2. vzplapolánje -a s () glagolnik od vzplapolati: vzplapolanje plamena / vzplapolanje strasti
via online SSKJ

Razlika med vzplapolanjem ognja, plamena in kresa je očitna. Ogenj in plamen lahko, kres kot tak pa malo težko. Ali pač?