torek, 29. december 2009

Pol leta od...

30.6.2009

Se še spomnete? Od tedaj se je marsikaj spremenilo.. Na boljše seveda...

sobota, 26. december 2009

Ob poplavah

- Nedavne poplave bodo znova mnogi izkoristili za svoje interese in (tudi) izsiljevanja. Kaj in kako bo prinesel čas.
- Znova se je pokazalo, da prostovoljna gasilska sila še vedno deluje. Kapo dol vsem, ki so bili ta dva dni na intervencijah
- Ne bi rad izpadel nergač, a Regijskem centru za obveščanje ob tej priložnosti predlagam, da še izboljšajo informiranje ljudi preko medijev.... Razen dveh izrednih sporočil za javnost (ter trije Bilteni (18:00, 6:00, 18:00))... Lahko bi bilo intezivneje... V skoraj pa izrednih razmerah so namreč napotki ljudem prvotnega pomena. A težko, če napotkom ne posreduješ naprej.

Sicer pa pohvale. Vsem. Tudi Savi, da nas ni še bolj kaznovala.

sreda, 16. december 2009

Če se sprašujete zakaj...


... meni to ne uspe pogledati... Če na fotografiji ni gumba "Preberi več", tudi novice ni. Ni.

ponedeljek, 7. december 2009

Predsednik vas vse lepo pozdravlja

Morda se bo slišalo egoistično, vzvišeno, samohvalevredno, etc... Pa ni.

Predsednik države je bil v svojih dveh letih mandata v Posavju že nekajkrat. Priložnost za fotografiranje ni ravno vsak dan. Še manj je priložnosti s predsednikom klepetati ob neformalnem druženju s fotoreporterji in fotografi Enooki ob vsakoletnem druženju.

Od nadležnosti fotografov, branju literature med vožnjo z avtomobilom, komuniciranju z varnostniki in fotografi, sodelovanju vseh, pa do predsednikovega preživljanja mladih dni ("Ja, to je bilo v petdesetih letih prejšnjega stoletja") na Bregah. "To je vas pri Leskovcu pri Krškem", je še dodal predsednik.

In ob slovesu je stisnil roko, povprašal ali me pot nese nazaj v Krško. Ter ob mojem odgovoru še pripomnil, da naj njegove pozdrave prenesem Krčankam in Krčanom.

Pa sem jim.....

četrtek, 3. december 2009

Zakoni veljajo za vse, tudi za vas


Nepisano: Mediji o medijih ne poročajo. A vendar, zakon ni napisan za hec?

Dolenjci, slovenščina je le slovenščina!

http://www.zakonodaja.com/zakoni/ix/7/zmed_upb1/cleni/5.clen/5.clen

5. člen - Zaščita slovenskega jezika

(1) Ime medija in njegovih rubrik oziroma oddaj mora biti v slovenskem jeziku, razen kadar gre za medije ali njegove rubrike oziroma oddaje, ki so slovenske licenčne različice tujega medija ali rubrik oziroma oddaj z blagovnimi ali storitvenimi znamkami tega medija.