petek, 14. oktober 2011

Pilotni zapis S kolesom v službo



Petek, 14. oktober 2011
6:58 - 7:04
Petkovo jutro je postreglo z manj prometa, kot v sredo... Brez hitenja in z zmerno vožnjo lahko od Stadiona Matije Gubca do krožišča na Vidmu prideš v šestih minutah. Seveda na kolesu. Primerjavo kolesarja in avtomobila (avtobusa) si lahko pogledate v zgornjem videozapisu.  Nekaj informacij moramo seveda prihraniti za naslednji teden.

Popoldne sledi potovanje v nasprotni smeri. Opažanja bomo dopolnili v tej novici :)
Blaž

sreda, 12. oktober 2011

S kolesom v službo - poizkusimo...

V četrtek pričenjamo s pilotnim zapisom S kolesom v službo. Tudi posavska mesta se dušijo v pločevini, pločniki in kolesarske steze (kjer pač so, če so, ko so...) pa skoraj samevajo. Smo lahko s pasivno kolesarsko vožnjo hitrejši od pločevinarjev? Kje in kako je pravilna vožnja po mestu? Kje so nevarne točke za kolesarje?

Kje?
Od Stadiona Matije Gubca do Osnovne šole Jurija Dalmatina Krško.

Mini načrt
Prva dva zapisa bosta objavljena na tem blogu, v načrtu pa imamo, da bi na strani ePosavje.com naslednji delovni teden (petek - ponedeljek) v novi podstrani Zanimivosti - S kolesom v službo, objavili pet različnih zapisov o kolesarskih pasteh, priložnostih in možnostih. Zaenkrat samo v mestu Krško, a vabljeni k sodelovanju tudi ostali, ki se v službo podajate s kolesom drugod po Posavju. No, če bi želeli razširjati misel o zdravem in zelenem prometu, potem vabljeni k sodelovanju. Pismo nam lahko pošljete na ePosavje@gmail.com in skupaj lahko naredimo kakšen korak naprej.

DODANO: 22:33, 12.10.2011
Poizkus smo prestavili na petek, 14.10.2011 ;)

Blaž