ponedeljek, 31. december 2012

Srečno novo leto

Za nami je še enih 365 dni uspešnega delovanja. V tem času nam je uspelo v svet splaviti 4091 - včasih dobrih, včasih malo manj - zapisov. Pred nami bo še eno zanimivo leto, naj bo zdravo in veselja polno. In za slovo od leta 2012 še posnetek strani na zadnji dan leta dveh dvojk, enice in ničle.

torek, 2. oktober 2012

Kategorija KRONIKA z novo podobo

Kategorija Kronika v Posavju je drugega oktobra leta 2012 dobila novo podobo ;)


ponedeljek, 16. julij 2012

Nova naslovnica

Po oktobru 2010, ko smo prešli na drug CMS sistem, tokrat gremo korak naprej v prikazu zapisov na naslovnici spletnega mesta ePosavje.com. Tako smo v ponedeljek, 16. julija 2012 (naj datum ostane zanamcem), spremenili naslovnico iz treh vrtečih glavnih zapisov z nekaj uvodnimi besedami v naslovnico s tremi vrtečimi (glavnimi) zapisi s fotografijo in naslovom, desno od glavne fotografije pa so sedaj štirje zadnji zapisi. 

V podkategorijah Šport in Ostale novice bo (zaenkrat? :)) podoba, kot smo jo poznali doslej.



nedelja, 1. julij 2012

Dve novi podstrani na ePosavje.com

Potem, ko smo prejšnji teden v svet poslali nov napovednik dogodkov v Posavju, tokrat peljemo avtobus po novih poteh. Dodali smo namreč dve novi podstrani.


Brežice, moje mesto


Hidroelektrarne na spodnji Savi

nedelja, 6. maj 2012

Tako se je vse skupaj začelo...

Eden prvih zapisov na tedaj (2007) novem spletnem mestu v Posavju je bil tale:

8. maja 2007 smo na železniški postaji v Krškem opazili prazna korita. Objavili fotografijo in pripis, kako bi bilo lepo videti polna korita. In 25. maja se je premaknilo. Hecno, a je (tudi med drugim) delovalo :)



sreda, 25. april 2012

Še ena osvežitev...

Na ePosavje.com smo osvežili prikaz zadnjih novic iz štirih kategorij, ki so na naslovnici vidne pri dnu prikaza dnevnih novic. Barvna shema je ostala, samo malo izboljšana ;)

PREJ
POTEM

četrtek, 12. april 2012

Foto dneva: NEK po dežju

Kaj si lahko nekdo s fotoapartom želi boljšega, kot očiščeno nebo (v Krškem je v četrtek prenehalo deževati nekje med 6. in 7. uro) ob 10. uri. Še posebno, če je glavni objekt fotografiranja NEK. Od znotraj, ne samo od zunaj. V soboto se bo namreč pričel remont v NEK.

torek, 3. april 2012

Malice Posavje

Malice Posavje. Kje imajo najboljše? Pivnica Apolon, Restavracija Pagat, Ošterija Margareta, Restavracija Štefanič, Gostilna Racman, Splavar, Gostilna Plus, Gostilna Senica. Kaj praviš?

ponedeljek, 26. marec 2012

torek, 20. marec 2012

SuperNedelja na ePosavje.com

Ta nedelja bo na ePosavje.com prav posebna nedelja. SuperNedelja. Že sredi tedna napovedujemo, da bomo v nedeljo spremljali tri različne dogodke. 
Začeli bomo že dopoldne, ko bomo spremljali volilno udeležbo v drugem krogu županskih volitev v Krškem in na referendumu o družinskem zakoniku, ob 16. uri bomo volilna opravila presekali s spremljanjem nogometnega srečanja v 2. slovenski nogometni ligi, ko v Krško prihaja ekipa Roltek Doba, nedeljo pa bomo sklenili z rezultati iz obeh volilnih skrinjic.
Tako tiste, kako smo o družinskem zakoniku odločili v vseh posavskih občinah, kot tudi o novem županu občine Krško. Boste zraven? :)

(bš)

ponedeljek, 19. marec 2012

Spammerji v komentarjih vse bolj pregnani

"Fajn je blo fajn je blo pica, pivo, sf4, prijazne knlraece pa dobra družba, kaj češ lepšega  :)pa da se še pohvalim z teamworkom ki smo ga meli jaz, happy in kuro, tako je bil dober da smo kr z vsemi pometli. midva z fishermanom sma na začetku odigrala igro tako slabo da so naš team začeli podcenjevat in ko je uletel kuro jih je z lahkoto potem preseneto in premagal, taktika taktika  :Dhvala kekkenu za organizacijo svaka čast blo je super duper mega geil :car: se že veselim na nasledne turnire mogoče celo jaz kakega priredim to v bistrci se bom še malo pozanimal  ;)"

Bi prepoznali, da je tole lažni komentar? Poslan je iz nizozemskega IPja, objavljen pa v novici na ePosavje.com o toči v Dobovi. Skoraj pa, samo napačna novica ga je izdala. Spammerji so vse bolj pregnani!

torek, 6. marec 2012

Najbolj brane novice iz Posavja

No, pa je prišel dan, ko lahko znova predstavimo novost. Zdaj ni razloga več, da ne pogledate katere so najbolj brane novice iz Posavja. V začetku februarja (5. je bilo) smo namreč objavili nov zapisek na blogu Kaj smo klikali Posavci? No, tokrat tudi v razširjeni obliki.

Vas zanima, kako deluje? V administraciji pri novici izberemo dodatno sidrno besedo (v tem primeru je to sidrišče po imenu Odmevi) in vse novice se potem s to sidrno besedo prikažejo v tem delu strani (kot tudi na naslovnici).

sreda, 22. februar 2012

Kaj je za malico? Apolon, Margareta, City, Racman, Senica

Na naših straneh smo nekaj dni nazaj postavili novo stran Malice v Posavju. Lačni? V službi? Tako lahko sedaj enostavno z nekaj kliki pridete do sveže ponudbe malic v Posavju, k sodelovanju pa (tudi prek bloga) vabimo vse posavske ponudnike, da se pridružijo zgornjem seznamu ;) Sicer pa je pepelnična sreda, dan po pustu, namenjen POSTu. Tudi pri malicah, ko so aktualne POSTrvi :) Ne verjamete? ;)


petek, 10. februar 2012

Zvečer prenos rokometa Šmartno : Krško

V petkovem večeru bomo na ePosavje.com spremljali rokometno srečanje 18. kroga v 1. slovenski rokometni ligi med ekipama RD Šmartno : RK Krško. Ker se spodobi, da na blogu zapišemo tudi kaj o tehničnem ozadju. Na roke postavljena HTML stran z dvema FB in enim TW vtičem bo v spletno stran postavljen prek klica funkcije "iframe". Super bo

nedelja, 5. februar 2012

Kaj smo klikali Posavci? Nov blok na ePosavje.com

Ker smo opazili, da nekateri zapisi prehitro odletijo v zgodovino, jih bomo poizkusili izpostaviti malo dlje z novim blokom "Kaj smo klikali Posavci?" Novi "blok" najdeš na naslovnici spletne strani ePosavje.com pod vtičnikom za videozapise v modri barvi.

torek, 24. januar 2012

V imenu države

Na spletnem mestu ePosavje.com smo prejšnji konec tedna postavili podstran V imenu države, kjer bomo objavili skoraj 10 videozapisov s pogovora ob predstavitvi istoimenske knjižne trilogije, ki se ukvarja s trgovino z orožjem v letih 1991 in 1992. Tudi čez Posavje in s posavskimi imeni. Samo toliko, če ste zamudili... :)

sreda, 11. januar 2012

Vaš avtomobil ni telefonska govorilnica

Na Twitterju se je razvila debata o telefoniranju za volanom in je padla odločitev. Pasica na 468x60: "Vaš avtomobil ni telefonska govorilnica. Hvala, ker med vožnjo ne telefoniraš". Naj velja za čim več posavskih voznic in voznikov ;)

Arhiv