torek, 17. marec 2009

Ljudem se je začelo kolcat...

O medijih, za medije in še čem v njihovi povezavi je bilo na ePosavju pretolčenih že mnogo tipk.

Posavski mediji zadnja leta ugašajo po tekočem traku. Odšel je Sava Glas, poslovil se je Radio Sevnica in za njem še Radio Brežice, nato je zadnjo melodijo zaigral še Radio Energy. Reklamnik "Vaš mesečnik", ki je v naše nabiralnike kdaj pa kdaj še prinesel kakšen zapis, v poštarskih torbah ni več našel prostora. Ob spoznanju, da se regija steka proti NM, pa je nato s spremljanjem dogodkov in pogovori ugasnila še TV Krško.

V času medijskih pokopov je sicer zrastlo nekaj spletnih projektov (ena izmed brežiških strani je v vmesnem času ugasnila, druga je zgolj pomigala z repom), a ljudje na nekdanje medije niso pozabili.

Še najbolj v radijskem svetu. Tako se je to pokazalo ob nedavni prometni nesreči na Impoljci (zapis je na ePosavje Facebook profilu), na omenjeni socialni mreži pa je te dni zrastel tudi "Prijateljski profil za tiste, ki se strinjajo, da je bil krški Radio Energy, v primerjavi z "najboljšim glasbenim miksom za vso Slovenijo", zakon."

Kje so vzroki za potop? Že pregovor pravi, da je sprva potrebno pomesti pred svojim pragom. Šele potem se lahko greš "navijaško novinarstvo", kot ga v zadnjih tednih žvižgata brezplačnika.

Zgodbe je potrebno razkrivat. A ne na osnovi starih zamer in "revanšizma". Sicer pa.. Odločajo bralke in bralci.

Ni komentarjev: